Kranio sakral terapi

Anti-Stress Behandling i København

Det er en meget blid, dybtgående behandlingsform, der indvirker på kraniets eget åndedræt “kranio sacral pulsen”, som er rytmen i den rygmarvsvæske, der omgiver hjerne og rygmarv.

Kranio-Sakral Systemet omfatter knoglerne i kraniet, korsbenet (os sacrum), membranerne som dækker hjernen og rygraden, samt væsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen og rygraden. En intakt og fri bevægelighed i dette system er nødvendigt for at opnå sundhed. Alle forhindringer kan føre til sygdom, eftersom centralnervesystemet regulerer alle andre organer. Kranio-Sakral terapi er en behandlingsform, der forbedrer funktionen af Kranio-Sakral systemet.

Hvorfor prøve en Kranio Sakral behandling?

For at sænke kroppens stressniveau. Stress er en tilstand, der påvirker vore centrale hjernecentre, som blandt andet styrer vor krop og psyke.

Derfor kan lidt stress i flere sammenhænge ofte være positivt. Når stressniveauet bliver for højt, går det ud over kroppens funktioner. Så man taler  negativt stress, som blandt andet kan forårsage:

Depression
bekymringer
anspændthed
irritabilitet
koncentrationsbesvær
indlæringproblemer
psykiske problemer
Begrænset lyst til sex
Søvnløshed
Umådeholden spisning

For højt blodtryk
Svimmelhed
hovedpine og migræne
Fordøjelsesbesvær
forstoppelse og mavesår
Menstruationsbesvær
Smerter i nakke
ryg og lænd
Allergi og astma

Kranio-Sakral terapien er yderst velegnet til at sænke kroppens stressniveau, og derved råde bod på eller helt fjerne ovenstående problemer.

Terapiens virkning kan normalt opleves allerede efter første behandling Kranio-Sakral terapi.

Kranio-Sakral Terapien omfatter særlige teknikker til nyfødte og børn.

Hvordan foregår behandlingen?

Terapeutens behandling vil bestå af afspænding, “stillepunkt” og blide teknikker til at løsne kranieknoglerne. Alt sammen meget behageligt.

En behandling varer ca. 1 time.

Klienten ligger på ryggen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral terapeuten et
meget let tryk, ca. 5g. (svarende til vægten af et stykke A4 papir). Klienten oplever en dyb form for afspænding, næsten som når man er i en behagelig søvnlignende tilstand, drømmer, flyder og er bevidst om omgivelserne og slapper af.

KST hjælper med at løsne muskelspændinger og sætte knogler på plads.
Mange mennesker plages af kroniske, eller “uløselige” smerter og spændinger i deres muskler og skelet. Problemer som kun kortvarig forbedres af massage , manipulation osv.  Nogle af disse spændinger og smerter kan stamme fra spændinger i Kranio-Sakral systemet.

Vi er vant til at tænke på at årsagen til spændinger i nakken og ryggen kommer fra muskler og knogler. Selvfølgelig ligger de fleste problemer på dette niveau. Men muskelspændinger og smerter i skelettet kan også opstå på grund af spændinger i bindevævet inde i hovedet og bindevævet omkring rygmarvens nerver, som løber ud, imellem ryghvirvlerne.

Ligesom alt andet bindevæv kan det dybereliggende bindevæv i kroppen blive spændt på grund af fald, et slag i hovedet, en ulykke , et psykisk traume eller feber efter en infektion. Når man løsner spændingerne i bindevævsmembranerne inde i hovedet og omkring  rygmarvens nerver,  bliver det muligt at få en dyb, blivende afspænding af musklerne i nakken og ryggen. Kroppen får en bedre holdning og smerten reduceres eller forsvinder.

KST kan forbedre bidefunktionen og regulere tændernes placering i munden. Mange mennesker har spændinger i kæbeleddene,  der ofte kan medføre hovedpine. Disse spændinger kan være opstået som en bivirkning til tandlægearbejde, men kan også være opstået  på grund af ubalance i kæbeleddet, som følge af f.eks. slag mod kæben. Sådanne spændinger kan også være grund til f.eks. overbid.

Endvidere kan spændinger være skyld i “for høj gane”, d.v.s. overmunden bliver for smal, og der er ikke plads nok til tænderne,
som så vokser skævt ud. Ved KST kan knoglerne i overmunden løsnes og resultere i en bredere overmund, så tænderne falder på plads.

Eksempler på lidelser, som vi har gode resultater med:

Piskesmæld
Diskoprolaps
Bækkenløsning
Gigt / Fibromyalgi
Dissemineret Sklerose
Hovedpine / Migræne
Mellemørebetændelse

Myoser / muskelsmerter

Damp
Seneskedehindebetændelse
Eksem
Astma / Allergi
Indlæringsproblemer / Ordblindhed
Kolik
Fordøjelsesforstyrrelser
Blodtryksregulering
Dårligt
blodcirkulation
Sportsskader / forstuvninger
Opretning af knogler
Smerter generalt

Tinitus
Stær grå / grøn
Frosne skuldre
Tennisalbuer
Rygsmerter
Iskiassmerter
Kronisk tyktarmsbetændelse
Hormonforstyrrelser

Gennemsnitlig kommer folk til behandling 3-4 gange.
Nogle kommer altså kun én gang, og andre har brug for mere, alt efter skadernes art og alder, og de fleste går raske herfra eller har fået en væsentlig forbedring.

Du kan  prøve hos mig  kraniosakral terapi i Frederiksberg/ København

Summary
massage og osteopati
Kraniosakral terapi i København