Om Mig

Miguel Ortega (født i 1974 i Spanien, Barcelona).

(Du finder mit CV. her)

Jeg har altid interesseret mig for kroppen, dens opbygning og hvordan den påvirkes af psyken. Af denne grund tog jeg i 2003 mit første kursus i fysiurgisk massage, samt et kursus i zoneterapi, og opnåede det første niveau i Reiki-healing. Senere blev jeg færdig med en overbygningsuddannelse i massage (inkl. massageteori, anatomi, fysiologi, teknikker som balancing, lymfedrainage, fasciefrigørelse, behandling af triggerpunkter og ledbehandling) og har opnået titlen kropsterapeut. I 2004 åbnede jeg min første praksis og arbejdede på et spa hotel, hvor jeg deltog i et kursus i hot stones massage og Shiatsu massageteknikker.

Det tog ikke lang tid at indse, at manuelle teknikker ikke altid er tilstrækkelige til behandling af muskelproblemer og smerter, så i 2004 begyndte jeg en 3-årig uddannelse i naturmedicin i Barcelona (visceral anatomi, fysiologi, sygdomslære, biokemi, farmakologi, fitoterapi, etc.). Denne uddannelse supplerede jeg med forskellige kurser, bl.a. kinesiologi og katalytisk terapi (ved brug af mineraler i homøpatiske doser).

Med det jeg vidste om Shiatsu, forstod jeg, at der ligger noget mere subtilt til grund for sygdom såvel som sundhed. Således vendte jeg mig mod Østen og dens opfattelse af kroppen, sundhed og sygdom, og jeg føler stadig, at det er en god idé at arbejde med østlige og vestlige begreber og behandlingsformer samtidig. I 2005 deltog jeg i et kursus i kinesisk massage (Tui-na) for at lære den orientalske verden lidt at kende.

Min træning skred frem, og jeg følte, at kroppen er meget mere end muskler, organer og knogler. På dette tidspunkt havde jeg nogle klienter hvis følelser påvirkede deres sundhed, og behandlinger med urter, vitaminer og mineraler var ikke tilstrækkeligt. I 2006 blev jeg uddannet som følelsesmæssig- og stressterapeut. Denne viden kombineret med naturmedicin og Reiki healing gav bedre resultater.

I 2007 blev jeg færdig med mine naturmedicinske studier og studerede øreakupunktur og japansk smertefri akupunktur. Begge teknikker bruger jeg i mit arbejde med at stimulere ”selv-healings” reaktioner i organismen og i smertebehandlingen.

Jeg er klar over, at mange klienter har muskelsmerter som følge af en dårlig holdning. I 2010 lærte jeg en japansk teknik kaldet Sotai, som består af specielle øvelser for at genoprette balancen i muskelkæder, og omskole bevægeapparatet baseret på de naturlige bevægelser.

Jeg har også tilegnet mig en japansk teknik Yuki, som bruges til at uddybe massørens sensitivitet. Det er vigtigt at terapeuten kan afsløre et problem og dettes udspring, selvom klienten ikke selv er bevidst om det. Denne evne kommer med årene af praktisk arbejde, men der findes også østlige teknikker til at øge bevidstheden omkring klientens krop.

Efter mere end 1500 timers undervisning i forskellige metoder, afprøvet i mit daglige arbejde, vil jeg mene, at jeg er en veluddannet terapeut. Jeg forstår dog, at jeg fortsat skal satse på uddannelse, og ved, at dette er vejen til at tilbyde den bedste behandling til mine klienter til alle tider.

Min massagetilgang

Bag hver en massageteknik og -manøvre jeg, som fysiurgisk massør udfører, er en hel filosofi – et organisk sæt af koncepter, der danner grundlag for min forståelse af kroppen og dens sammenhæng med vores psyke.

Fysiurgisk massage har base i anatomi og biomekanik. Ovenpå en indgående viden om vores krops opbygning anvendes faglige måder at ”tolke” kroppen på.

De fysiurgiske fortolkningsmetoder er designet til at lokalisere årsag og konsekvens og bestemme forholdet herimellem. Årsagen er ikke nødvendigvis der hvor konsekvensen/læsionen befinder sig. F. eks. kan man have ondt i fødderne, når man går, men årsagen kan være et skævt bækken. For mig som massør handler det om at afsløre og behandle årsagen. I behandlingen lindrer jeg også den smerte der følger af årsagen.

Når du kommer hos mig

Når du kommer hos mig første gang med et problem, så vil jeg spørge dig om hvor og hvordan problemet er opstået, hvor langt tid det har varet mv. Herpå laver jeg nogle biomekaniske tests og tests af bevægelse ud fra det du siger er galt.

Efter samtale og biomekaniske tests begynder jeg på behandlingen. Under behandlingen afbalancerer jeg kroppens struktur.
De fleste smerter og ubehag i kroppen er et resultat af ubalancer. Det er blandt andet meget vigtigt for balancen at muskler kommer tilbage til sin normale længde, kommer i hvile, i en uanstrengt position hvor de ikke er for korte, ikke for lange.

Behandlingens afslutning

Jeg afslutter behandlingen med kraniosakral teknikker, som sørger for at alle strukturer i kroppen vender tilbage til sin naturlige tilstand. Kraniosakral-teknikkerne får kroppen til at acceptere og samle de nye signaler om ændringer og rettelser i kroppen, som den modtog under behandlingen. Denne afsluttende del af behandlingen føles også meget afslappende og behagelig.