Behandling af spændingshovedpine

Hver fjerde af os har hovedpine flere gange om måneden. Det er vigtigt at finde årsagen.

triggerpunkter

Hovedpine kan være et forbigående fænomen. Men nogle mennesker oplever så voldsomme eller hyppige hovedpiner at det har store konsekvenser. Ved spændingshovedpine føles smerten typisk mild til moderat, og hovedpinen føles som en pressende eller strammende smerte, lokaliseret i begge sider af hovedet, ofte som et stramt bånd eller en stram hætte om panden eller hovedet. Kan ledsages af lys- og lydfølsomhed, samt let kvalme.

Årsagen til hovedpinen er ofte at finde i specifikke punkter i muskler i øvre ryg, nakke, hals og hoved og kan f.eks. skyldes overbelastning, følelsesmæssige problemstillinger, stress, psykiske problemstillinger samt uhensigtsmæssig arbejdsstilling og kropsholdning. Disse punkter kaldes triggerpunkter. Behandlingen af disse punkter kaldes triggerpunktterapi og har til formål at deaktivere de triggerpunkter, som forårsager hovedpinen.

Triggerpunktterapi samt kraneosakral og visceral terapi er vist effektiv mod spændingshovedpine. Halvdelen af smerter kan forsvinde allerede efter den første behandling. Der ses yderligere gavnlige effekter af denne sammensat terapi i form af optimeret kropsholdning og øget bevægelighed i nakken. Derudover, de personer som har været til flere behandlinger, føler sig ikke længere påvirket af hovedpine i hverdagen, hvor hovedpinen tidligere påvirkede humør, energi, arbejde, daglige gøremål og søvn.

Behandling hos Miguel” omfatter alle sammensatte terapiformer som bruges i hvert konkret tilfælde, også i tilfælde af spændingshovedpine.